توصیه کاربردی پایان_نامه
توصیه کاربردی #پایان_نامه
🔹هدف در نگارش پایان نامه ایجاز (کوتاهی متون) است و اطناب (طولانی گوئی) مد نظر نیست. هدف شما در نگارش باید ارائه تمامی اطلاعات مورد نیاز جهت تشریح و پشتیبانی از نتایج و تفاسیر حاصل از پژوهش در کوتاهترین میزان ممکن از نظر نگارشی و تعداد صفحه باشد.
🔹از تکرار مطالب غیرضروری و نامرتبط خودداری کنید. توجه داشته باشید که درون مایه اصلی پایان نامه در قسمت مقدمه به منظور ایجاد انگیزه در خواننده و یا در بخش فرضیات پژوهش بیان میشود. سپس این درون مایه در پیکره پایان نامه گسترش پیدا کرده و در نهایت در قسمت بحث به آن اشاره میشود (البته اشاره به درون مایه کار در چکیده و نتیجه گیری اجتناب ناپذیر است).
👈 در اینجا برخی پیشنهادات جهت کوتاهتر کردن پایان نامه ها را ارائه میکنیم:
1️⃣ از جداول برای نشان دادن داده های تکراری استفاده کنید و از تکرار مطالب بطور تشریحی پرهیز کنید.
2️⃣ در قسمت مروری بر ادبیات نظری، تنها به اندازه ای درباره تحقیقات گذشته مطالب ارائه کنید که خواننده به طور کلی در جریان موضوع تحقیق قرار گیرد، نیازی نیست به تمامی تحقیقاتی که در طور تاریخ علم در این زمینه انجام شده اند اشاره کنید.
3️⃣ عنوان شکل ها و جداول کوتاه ولی جامع باشند.
4️⃣ نیازی نیست تک تک داده های ارائه شده در جداول یا شکل ها را در متن تکرار کنید. تنها بیان نتیجه حاصل از جداول و یا شکل ها کافی است.
5️⃣ نتایج گرفته شده بر اساس داده های غیرموجود را حذف کنید.
6️⃣ در قسمت بحث تنها تفاسیری از داده ها را ارائه دهید که مستقیما مرتبط با یافته های پژوهش هستند.
7️⃣ به دقت صفت ها، قیدها، و عبارتهای اضافه را بررسی و حذف کنید.
❇️ اگرچه تعداد صفحات پایان نامه به میزان قابل توجهی در رشته ها و موضوعات مختلف متفاوت است، به صورت استاندارد یک پایان نامه به همراه تمامی جداول، شکل ها، و منابع و مراجع (بدون در نظر گرفتن ضمایم) چیزی میان 70 تا 100 صفحه است.
💎