سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی مازندران.اکتم

آموزش نرم افزارهای سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی شرکت اقلیم کار و توسعه مازندران

سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی مازندران.اکتم
تیم آموزشی وبلاگ سنجش از دور و GIS مازندران ، با در اختیار داشتن کارشناسان فن در حوزه های سنجش از دور و GIS با سابقه انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی گسترده می تواند در طرحهای پژوهشی به دانشجویان و محققان خدمات رسانی کند.انجام پروژه های سنجش از دوری و تجزیه و تحلیل انواع تصاویر ماهواره ای و همچنین ایجاد و توسعه نرم افزارهای GIS و راه اندازی انواع پروژ های مرتبط از قبیل Webgis ، SDI و…از جمله فعالیت های این تیم میباشد.
راه های ارتباط با ما
ایمیل: khalil.gh3@gmail.com
تلگرام: khalilgholamnia@
شماره تماس: 09115733387
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
پیوندها
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۲۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۸ ثبت شده است

شنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۸، ۰۴:۴۵ ب.ظ

منابع برای دانلود تصاویر ماهواره ای


🛰🛰🛰🛰🛰

٦ منبع برای دانلود تصاویر ماهواره ای  :


1-  وبسایت NASA EO   

http://neo.sci.gsfc.nasa.gov


2- وبسایت USGS  

  http://earthexplorer.usgs.gov/


3- وبسایت ESA’s Sentinel Satellite 

  https://scihub.copernicus.eu/dhus  


4- وبسایت NOAA  

  http://www.class.noaa.gov/


5- وبسایت 

NASA Reverb    http://reverb.echo.nasa.gov/reverb


6- وبسایت EOLi https://earth.esa.int/web/guest/eoli

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۴۵
خلیل غلام نیا

نگاه اجمالی به علل آسیب پذیری شهرها در برابر سیل


عطاءاله زرفشان-دکتری برنامه ریزی شهری و عضو هیات علمی دانشگاه


متاسفانه در اثر بارش های اخیر و وقوع سیل در برخی از مناطق کشور شاهد آسیب پذیری تعداد کثیری از سکونتگاه های انسانی بودیم. علل آسیب پذیری شهرها به صورت کلی شامل موارد زیر است:


اول: ضعف در نظام تصمیم گیری و مدیریت شهری


وقتی از طرف یکی از بلند پایه ترین مقامات کشور(وزیر نیرو) گفته می شود: «رودخانه تبدیل به خیابان شده بود». بطور واضح بیانگر ضعف در نظام تصمیم گیری و مدیریت شهری است. در اکثر موارد مدیران شهری و تصمیم گیرندگان بدون داشتن تخصص های لازم تصمیماتی می گیرند که به پیامدهای ویرانگر و ناگوار آن آگاهی ندارند.


دوم: حاکم شدن رویکرد اقتصادی در مدیریت شهری


امروزه با توجه به افزایش جمعیت شهرها و نیز تشدید مشکلات و نیازهای شهری، موجب شده که مدیران فقط به فکر درآمدزایی بیشترباشند. شهر و شهرداری تبدیل به بنگاه اقتصادی شده که در آن اولویت فقط درآمدزایی و پول بیشتر است. در حالی که شهر قبل از هر چیزی یک پدیده جغرافیایی است یعنی حاصل رابطه انسان با محیط است که بر روی یک بستر طبیعی شکل گرفته است. فراآموش کردن این موضوع و محور قرار گرفتن موضوع اقتصادی باعث شده  به حریم رودخانه ها و مسیلها تجاوز گردد و به اسم توسعه شهری تمامی ضوابط و استانداردها را با سرپوش گذاریهای قانونی از طریق کمسیون ماده 100 و ... کنار گذاشته شود.


سوم: نادیده گرفته شدن علم جغرافیا


اگر شهر و روستا را یک پدیده جغرافیایی بدانیم که هست، باید اذعان کنیم نادیده گرفتن این علم می تواند بهترین، جذابترین و اقتصادی ترین طرحهای شهری را با شکست مواجه کند. چون هیچ علمی به اندازه علم جغرافیا نمی تواند شهر و موقعیت آن را در برابر نیروها و مخاطرات طبیعی  تحلیل کند و تصمیمات سنجیده ای پیش روی مدیران قرار دهد. متاسفانه با  توجه به تاکید بیشتر به جنبه های اقتصادی شهر، مسائل جغرافیایی به حاشیه رانده شده است و عملا نادیده گرفته می شود.


چهارم: ضعف در نظام برنامه ریزی شهری


خروجی نظام برنامه ریزی شهری، طرحهای جامع و تفضیلی هستند. هرچند که قرار بوده در این طرحها بصورت جامع کلیت شهر با توجه به خصوصیات جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی باهم دیده شود و طرح توسعه آینده شهرها تعیین گردد، اما در عمل هم به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ اجرایی با ضعف های بسیار همراه است. چون مدیران شهری به راحتی از اجرای آن سرباز می زنند و در عمل آنچه در طرح ها تعیین شده تحقق نمی یابد.


پنجم: نبود زیر ساختها و تجهیزات شهری مناسب


زمانی که مدیر بحران می گوید پلها نه بر مبنای دبی رودخانه بلکه برمبنای دبی جیب مسئولین طراحی و ساخته می شوند خود گویای وضعیت زیرساختهاست. نبود تجهیزات استاندارد و کافی هم برای مقابله با سیلاب وهم برای امداد رسانی در مناطق شهری و روستایی از جمله مواردی است که آسیب پذیری را تشدید کرده است.


ششم: ضعف در تشخیص اولویتها


مدیریت شهری در اکثر شهرها فاقد اثربخشی است. یعنی در تشخیص اولویتها و تعیین اهداف مناسب برای توسعه آینده شهری، به دلیل فقدان دانش و تخصص لازم در حیطه مدیریتی ناتوانند. از اینرو کلا مساله ایمنی و زیرساختهای ضروروی که برای شهر حکم مرگ و زندگی دارد، به فراموشی سپرده شده است.


هفتم: ضعف اقدامات مدیریتی در پیشگیری از سوانح


اینکه گفته می شود رودخانه ها لایه روبی نشدند، سیل بندهای مناسب و مقاوم برای هدایت و جلوگیری از جاری شدن سیلاب ایجاد نگردیده است، یا آب سدها به موقع رهاسازی نشده است، جملگی بیانگر این نکته است که نظام مدیریت هیچ گونه آینده نگری برای پیشگیری از حوادث و سوانح ندارد. این یک ضعف ساختاری در سطح کلان و محلی است.


هشتم: ضعف در مدیریت بحران


نهاد مدیریت بحران در کشور ما یک نهاد نوپایی است که هنوز با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد. در واقع هماهنگی کاملی بین فرماندهی ومدیریت واحد، عملیات و لجستیک (پشتیبانی)  و اطلاعات دقیقی که مبنای تصمیم گیری باشد، در مدیریت بحرانها دیده نمی شود.


نهم: فقدان آموزش در مواجه با مخاطرات


نکته آخر به موضوع آموزش اختصاص دارد. بدلیل عدم توجه به آموزش شهروندان، نبود آمادگی و نیز کمبود نیروی انسانی کارآمد در هر منطقه برای مواجه با مخاطرات، میزان آسیب پذیری در شهرها بالاست. لازم به ذکر است آموزش بدون تربیت و فرهنگ سازی تاثیری نخواهد داشت.


البته مواردی که بیان شد، به معنی عدم وجود مدیران توانمند و نیروهای زحمتکش در کشور نیست، بلکه تاکید بر ضعف های بسیاز زیاد و متراکم شده در نظام تصمیم گیری و مدیریت شهری و منطقه ایست که در صورت عدم توجه به آنها باز با هر مخاطره ای شاهد سوانح این چنینی در نقاط شهری و روستایی خواهیم بود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۴۳
خلیل غلام نیا


پاورپوینت نایاب سیستم های اطلاعات جغرافیاییGIS پاورپوینت نایاب سیستم های اطلاعات جغرافیاییGIS پاورپوینت نایاب سیستم های اطلاعات جغرافیاییGIS پول شما و زندگی شما http://powerpointbank.sellfile.ir/ GISعبارت است از یک مجموعه کامپیوتری برای جمع آوری، ذخیره و تجزیه و تحلیل داده هایی استفاده می شود که موقعیت جغرافیایی آنها یک مشخصۀ اصلی و مهم محسوب می شود.  پاورپوینت نایاب سیستم های اطلاعات جغرافیاییGIS یک GIS هرگز به تنهایی نمی تواند وجود داشته باشد بلکه نیازمند به وجود سازمان منسجمی ...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۰۰
خلیل غلام نیا
شنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۸، ۱۰:۱۳ ق.ظ

دانلود شیپ فایل های ایران

لینک دانلود شیپ فایل نقشه زمین شناسی ایران


http://s7.picofile.com/file/8257604634/Iran_Geology.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل نقطه ای موقعیت روستاهای ایران


http://s6.picofile.com/file/8257604476/Iran_The_Whole_Villages.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل نقشه خاکشناسی ایران در سطح رده. سیستم soil taxonomy 


http://s6.picofile.com/file/8257604418/Iran_Soil_Classification.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل موقعیت ایستگاه های سینوپتیک ایران


http://s7.picofile.com/file/8257604384/Iran_Sinoptic_Station.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل راه های اصلی ایران 


http://s6.picofile.com/file/8257604376/Iran_Roads.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل رودخانه های ایران 


http://s7.picofile.com/file/8257604350/Iran_Rivers.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل موقعیت ایستگاه های باران سنجی ایران


http://s6.picofile.com/file/8257604226/Iran_Pluviometry_Stations.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل موقعیت ایستگاه های اقلیم شناسی ایران 


http://s6.picofile.com/file/8257604126/Iran_Climate_Stations.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود حوضه های آبریز و زیر حوضه های ایران 


http://s6.picofile.com/file/8257604118/Iran_Basin_SubBasin.rar.html

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

لینک دانلود شیپ فایل گسل های ایران 


http://s7.picofile.com/file/8257604076/Iran_Active_Fault.rar.html


http://s7.picofile.com/file/8257604084/Iran_Total_Fault.rar.html


http://s7.picofile.com/file/8257604092/Iran_Quaternary_Fault.rar.html

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ فروردين ۹۸ ، ۱۰:۱۳
خلیل غلام نیا
جمعه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۸، ۰۲:۳۹ ب.ظ

دانلود جعبه ابزار Climatic Water Deficit

 کاربرد: محاسبه تبخیر و تعرق واقعی و بالقوه بر اساس روش  Thonrthwaite 


دانلود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۹۸ ، ۱۴:۳۹
خلیل غلام نیا
جمعه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۸، ۰۲:۱۷ ب.ظ

دانلود افزونه Add Layers with Definition Query Add-In

کاربرد: تبدیل شیپ فایل به شیپ فایل های متعدد با استفاده از فیلدی که به عنوان Query تعریف میشه

 مثلا کارفرما ازتون میخاد شیپ فایل کلیه محلات شهرو جدا کنید یا کاربری اراضیشو ...


دانلود

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۹۸ ، ۱۴:۱۷
خلیل غلام نیا
روند شکل گیری حوادث تاریخی در ایجاد انقلاب اسلامی سال ۵۷، علل اساسی پیروزی انقلاب اسلامی، و بررسی شاخصه‌های رهبری و نقش مردم در این حرکت عظیم درس انقلاب اسلامی پودمان دروس عمومی  با فرمت ورد و قابل ویرایش در ۱۶ صفحه   مقدمه : پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال 1357 در ایران ، تحولی عظیم و شگرف محسوب می شود. وقوع این رویداد منحصر به فرد ، در سال های پایانی قرن بیستم، بسیاری از نظریه پردازان انقلاب را شگفت زده کرد. حال پس از گذشت سه دهه، هنوز هم بسیاری از ابعاد این انق ...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ فروردين ۹۸ ، ۱۹:۴۹
خلیل غلام نیا

🇮🇷 آیا سیل می تواند تهدیدی برای امنیت ملی باشد؟


🇮🇷 احد رضایان قیه باشی


مهمترین سوالی که در رساله دکتری خود تلاش کردم تا به آن پاسخ دهم این بود که: چگونه پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی و مخاطرات محیطی می توانند منجر به تهدید امنیتی برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران شوند؟


سازوکاری که در پاسخ به این پرسش پیشنهاد دادیم بسیار ساده بود کلیدواژه اصلی ما "  گسترش نارضایتی" بود. در سازوکار پیشنهادی ما "گسل های سیاسی" ایران شناسایی شدند. 


این گسل ها بر بسترهای قومی، مذهبی، اقتصادی، فرهنگی و تضاد طبقاتی سوار هستند. 


علاوه بر شناسایی گسل های سیاسی، مناطق مستعد بحران های اقلیمی نیز در چند سال آینده شناسایی و در نقشه جغرافیایی ترسیم شدند. 


در واقع در این سازوکار گفته میشد که در صورت همزمانی گسل های اقلیمی با گسل های سیاسی امکان بروز تهدید های امنیتی برای امنیت ملی وجود دارد.


البته در این سازوکار صرفا به این معادله اکتفا نکردیم و تلاش کردیم تا شرایطی که این همزمانی را میتواند تشدید کند را بیشتر توصیف کنیم. بر این اساس مجموعه ای از مولفه ها را به عنوان شرایط لازم و کافی برای ظهور تهدیدهای امنیتی برشمردیم. از جمله : 


1. چگونگی مدیریت و مواجهه با بحران،

 2. برایند جنگ رسانه ای در داخل و خارج،

3.  ابعاد بحران، 

4. ابعاد پیامدهای انسانی و اقتصادی بحران،

5. میزان مشروعیت و مقبولیت نظام در زمان وقوع بحران. 


در واقع بر این اساس ایران در 9 منطقه مستعد تهدید امنیتی ناشی از پیامدهای اقلیمی و مخاطرات زیست محیطی است و پیامدهایی همچون : خشکسالی، سیل، گرمای شدید، سرمای شدید، طوفان گرد و غبار و ریز گرد و بیماری های واگیردار ناشی از تغییرات اقلیمی پتانسیل لازم برای ایجاد تهدید امنیتی را برای جمهوری اسلامی ایران دارند. (مخاطرات محیطی همچون زلزله در این مطالعات وارد نشده اند اما ظرفیت بالایی در ایجاد تهدید امنیتی دارند).


منطقه ترکمن صحرا، منطقه آذربایجان، منطقه کردستان، منطقه سیستان، منطقه خوزستان و منطقه فارس ظرفیت ویژه ای برای بحران زایی در شرایط بد ناشی از پیامدهای اقلیمی دارند.


در سیل گسترده ای که در 15 روز گذشته تقریبا سراسر کشور را درگیر کرده و بحران گسترده و عظیمی به وجود آورده است و مهمتر از همه اینکه به شکل قابل توجهی در مناطق دارای گسل سیاسی رخ داده و پیامدهای و خسارات اصلی در این مناطق رخ داده است شاهد همزمانی نگران کننده ی شرایطی هستیم که امکان و احتمال بروز تهدیدهای امنیتی را افزایش داده است. 


به تجربه ثابت شده است که مخاطرات محیطی و پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی همچون سیل و زلزله  دارای آثار روحی و روانی پایدار و طولانی مدتی هستند و در حافظه تاریخی افراد ماندگاری بیشتری دارند و به معیاری برای قضاوت و تصمیم گیری های آتی تبدیل می شوند. ترس از قحطسالی همچنان در حافظه تاریخی پدران و پدربزرگ های ما با قوت به حیات خود ادامه می دهد. 

مطالعات نشان می دهد ترس از زلزله یا سیل در مناطق آسیب دیده جهان یکی از مهمترین ترس های زندگی است و همه اینها نشان میدهد که عملکرد دولت ها و نظام ها در چنین بحران هایی به شدت بر مقبولیت آنها اثرگذار است.



پژوهشگر پسادکتری آینده پژوهی دانشگاه تهران

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۲۵
خلیل غلام نیا
چهارشنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۹۸، ۰۴:۲۳ ب.ظ

آینده پژوهی

دکتر احد رضایان قیه باشی


پژوهشگر پسا دکتری آینده پژوهی دانشگاه تهران


 


افق آینده پژوهی راهبردی: در حالی جشن چهل سالگی جمهوری اسلامی ایران را می‌گیریم که شاهد فراز و فرود بسیاری در اقتصاد، اجتماع، سیاست، نظامی‌گری و مهمتر از همه «محیط‌زیست» هستیم. زندگی و امنیت انسان‌ها، ارتباط تنگاتنگی با امنیت و سلامت محیط‌زیست دارد. امنیت و سلامت محیط‌زیست، تابعی از رابطه انسان با محیط اطراف خود است. رشد جمعیت، گسترش شهرنشینی، توسعه صنعتی، توسعه تکنولوژیک و افزایش مصرف باعث برهم‌خوردن رابطه انسان و محیط‌زیست شده است. در 40 سال گذشته جمعیت ایران دو نیم برابر شده و جمعیت شهرنشین دو نیم برابرِ جمعیت روستا نشین شده است. هزاران واحد صنعتی در سراسر کشور ایجاد شده و از محیط‌زیست تغذیه می‌کنند. فناوری‌ها و تکنولوژی‌ها، تسلط انسان بر محیط‌زیست را بسیار تسهیل کرده‌اند. میزان مصرف سوخت‌های فسیلی از 300 هزار بشکه به دو نیم میلیون بشکه در روز افزایش یافته و حجم گندم و غلات مورد نیاز برای تامین غذا، 18 برابر افزایش یافته است. تعداد وسایل نقلیه از 200 هزار وسیله به بیش از 8 میلیون وسیله رسیده و سرانه آب هر ایرانی از 4500 متر مکعب به کمتر از 1300 متر مکعب کاهش یافته است. شاخص‌های 22 گانه عملکرد زیست‌محیطی از سال 2000 تا 2017 نشان‌دهنده وضعیت نه‌چندان مطلوب امنیت زیست‌محیطی در کشور است. جایگاه زیست‌محیطی ایران در 17 سال گذشته بین 80 تا 140 در بین 156 کشور بوده است. اگر چه در 40 سالی که از عمر جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد شاهد تلاش‌های زیادی برای حفاظت و حمایت از محیط زیست بوده ایم اما در این مقاله به دنبال ارائه سناریوهای مختلف از آینده محیط زیست ایران هستیم.


آب، غذا، انرژی، زمین و هوای مورد نیاز برای تنفس انسان از محیط‌زیست گرفته می‌شود. هرگونه اختلال در چرخه‌های زیستی باعث ایجاد اختلال در چرخه‌های امنیتی خواهد شد. مقوله امنیت آبی، امنیت غذایی، امنیت انرژی، امنیت انسانی و امنیت زیست‌محیطی اشاره به نقش و اهمیت محیط زیست در تامین امنیت بویژه امنیت ملی دارد. در 2 قرن گذشته دامنه و ماهیت امنیت متحول شده و ابعاد جدیدی به آن افزوده شده است. فهم امنیت ملی بدون فهم ابعاد جدید امنیت غیرممکن است. چالش‌های زیست‌محیطی همپای چالش‌های سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی، امنیت ملی کشورها را تهدید می‌کند. دستکاری در محیط زیست با هدف ایجاد نارضایتی به یکی از اهداف جذاب رقبا و کشورهای متخاصم تبدیل شده تا بتوانند امنیت ملی کشورهای دیگر از جمله ایران را تهدید کنند. فناوری‌‌های الکترومغناطیسی با اثرگذاری بر جریان‌های بارشی، قادر به ایجاد خشکسالی مصنوعی هستند. همچنین امکان آلوده‌سازی گسترده آب‌های زیرزمینی و خاک، باعث شده است تا اجزای محیط‌زیست به اهداف جدیدی برای تهدید امنیت کشورها تبدیل شوند.


 


🌹مهمترین چالش‌های امنیت زیست‌محیطی در 40 سال گذشته:


1. بحران آب در بخش کشاورزی

2. بحران آب شرب

3. ریزگردها

4. آلودگی

5. سیل و طوفان

6. رودخانه‌های مشترک مرزی

7. خشکی رودخانه‌ها، تالاب‌ها و دریاچه‌ها



🌹سناریوهای محیط زیست ایران


محیط‌زیست ایران، تحت تأثیر ‌کلان‌روندهای جهانی، روندها و مؤلفه‌های داخلی با آینده‌ای مبهم و حتی نگران‌کننده روبرو است. پیش‌بینی دقیق آینده محیط‌زیست ایران امری غیرممکن است. اما می‌توان آینده‌های محتمل را به کمک پیشران‌ها شناسایی و توصیف کرد. آینده‌های محتمل، اشاره به آینده‌هایی دارد که تحت تأثیر ‌نیروهای پیش‌برنده، از امکان و احتمال بالایی برای رخ دادن برخوردار هستند. شناخت این آینده‌ها می‌تواند تصاویر شفاف و مناسبی از آینده محیط‌زیست ایران داده و سیاستگذاران و تصمیم‌گیران را در اتخاذ راهبردهای منسجم و آینده‌ساز هدایت و راهنمایی کند. سرعت بالای تغییر و تحولات، همگام با شتاب فزاینده فناوری‌ها در سیستمی به هم پیوسته باعث خلق عدم قطعیت‌های جدیدی شده است که این عدم قطعیت‌ها مانع از تصمیم‌گیری دقیق می‌شوند. ناآگاهی از آینده، هزینه غافلگیری را بر مدیران و سازمان‌ها تحمیل می‌کند، لازمه جلوگیری از تحمیل این هزینه‌ها تلاش برای شناخت آینده‌ها است. در این پژوهش تلاش شده است تصاویر احتمالی آینده در قالب سناریوهای محتمل ترسیم شوند تا با استفاده از این سناریوها، تصمیم‌های بهتری گرفته شود تا به عنوان یک کنشگر، قادر باشیم فرایند ساخته شدن آینده را تحت تأثیر ‌قرار دهیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۲۳
خلیل غلام نیا
چهارشنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۹۸، ۰۴:۲۱ ب.ظ

📘 نحوه وارد کردن اطلاعات از محیط Excel به محیط Arc Map

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۲۱
خلیل غلام نیا
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۲۰
خلیل غلام نیا
چهارشنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۹۸، ۰۱:۳۱ ب.ظ

دانلود نرم افزار ادریسی سلوا


ایدریسی توسط آزمایشگاه کلارک در دانشگاه کلارک طراحی و ساخته شده است. این نرم افزار دانشگاهی به دلیل طراحی ساده و داشتن چند راهنمای کامل در خود بسته نرم افزاری، تقریبا در اغلب دانشگاه های کشور و دنیا به عنوان نسخه نرم افزاری در سامانه های اطلاعات جغرافیایی تدریس می شود. این نرم افزار پس از نسخه سلوا دیگر ارتقا نیافته است.



۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۳:۳۱
خلیل غلام نیا
چهارشنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۹۸، ۰۱:۲۹ ب.ظ

انجام طرح_پژوهشی پایان_نامه_و مقاله

ارزیابی حساسیت (سیل؛ آتش، زمین لغزش؛ فرسایش، بهمن، و ...) با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی مانند شبکه عصبی، Frequency Analysis، SVM، و دیگر مدلها و همجنین مدلهای تلفیقی با الگوریتم های فراابتکاری مانند ژنتیک و ....


2️⃣مدلسازی وقوع سیل؛ آتش، زمین لغزش؛ فرسایش، بهمن، و ... با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی مانند شبکه عصبی، Frequency Analysis، SVM، و دیگر مدلها و همجنین مدلهای تلفیقی با الگوریتم های فراابتکاری مانند ژنتیک و ....


3️⃣مدلسازی و پیش بینی تغییرات کاربری اراضی با استفاده از مدلهای داده کاوی و هوش مصنوعی


4️⃣مدلسازی (سیل؛ آتش، زمین لغزش؛ فرسایش، بهمن، و ...) با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی و داده کاوی


5️⃣تجزیه و تحلیل کلیه کارهای #متلب و #برنامه_نویسی

☎️تماس جهت سفارش:09115733387

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۳:۲۹
خلیل غلام نیا
جمعه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۸، ۰۷:۱۱ ب.ظ

چند نکته در مورد سیل دکتر احد رضایان قیه باشی

چند نکته در مورد سیل


دکتر احد رضایان قیه باشی 


1. این رخداد غیرقابل پیش بینی نبود و بارها و بارها احتمال چنین پدیده ای تذکر داده شده بود و دولت و نهادهای زیربط در جریان بودند. 


2. آنچه که باعث غافلگیری شد گستردگی این پدیده  و عدم آمادگی نظام و مردم برای مواجهه با این رخداد بود.


3. حتی دقیقترین پیش بینی ها هم در چنین وضعیتی مانع از خسارت و آسیب دیدن نمی شود چرا که آمادگی برای مواجهه و مقابله وجود ندارد و اراده ای برای اقدامات پیشگیرانه نیست.


4. رخدادهای حدی همچون سیل در چند دهه گذشته در جهان افزایش چشمگیری داشته است و در ایران هم تحت تاثیر تغییرات اقلیمی، چنین رخدادهای در قالب بارش های سنگین برف یا روزهای به شدت گرم مرسوم بوده است و سیل در استان های گلستان، گیلان، مازندران، کرمانشاه، ایلام در چند دهه گذشته مکرر رخ داده است بنابرین روند تغییرات اقلیمی، احتمال وقوع رخدادهای حدی را در ایران افزایش داده است پس سخن گفتن از غافلگیری عملا بی معنی است.


5. پیشران اصلی سیل،" میزان بارش" است. علاوه بر میزان بارش عواملی چون: پوشش گیاهی، میزان تخلخل پذیری خاک، میزان پستی و بلندی منطقه، و مهمتر از اینها "دستکاری و مهندسی محیط توسط انسان " در ایجاد سیل و پیامدهای آن اثرگذار هستند. 

بر این اساس با توجه به میزان بارش و مهندسی اشتباه محیط و "دستکاری غیر حرفه ای زمین توسط انسان ها" ، شاهد خسارت و پیامدهای سنگین ناشی از بارش هستیم. 


6. بارش باران در ایام کم آبی و خشکسالی یک فرصت استثنایی برای هر کشوری است. آنچه که این فرصت را تبدیل به تهدید می کند و حتی به تهدید امنیت ملی تبدیل میشود و موجی از نارضایتی عمومی را ایجاد می کند و به کمک رسانه ها افکار عمومی را علیه نظام تحریک می کند و مردم را  نسبت به کارآمدی نظام بی اعتماد می کند بی توجهی به محیط زیست و بهره برداری اشتباه از آن است.


7. رخدادهای همچون سیل، زلزله، فوران آتشفشان، طوفان و غیره فرصت مناسبی برای محک زدن فرهنگ جامعه در برخورد و مواجهه با شرایط سخت و پیچیده است. 


8. رخدادها و اتفاقات بسیار زیادی هستند  که پتانسیل رخ دادن دارند با اینکه احتمال رخ دادنشان پایین است اما در صورت رخ دادن پیامدهای سنگین و بعضا جبران ناپذیری در پی خواهند داشت. نباید به این دلیل که احتمال رخ دادنشان پایین است نادیده گرفته شوند. به نظر میرسد در فرهنگ ما، نادیده گرفتن پدیده هایی که امکان پایینی برای وقوع دارند امری عادی و مرسوم است و این خطرناک است. 


9. آینده نگری اگر با اقدام همراه نباشد عملا هیچ فایده و اثری نخواهد داشت. ارزش آینده پژوهی و آینده نگاری علاوه بر پیش بینی  و شفاف کردن مسیرهای پیش رو و گشودن مسیرهای جدید ، ایجاد تغییرات مطلوب برای مهندسی و مدیریت آینده است. 


10. اگر شهاب سنگ بزرگی به سمت کره زمین در حرکت باشد و تمامی ساکنین زمین شاهد این خطر و تهدید باشند اما عملا هیچ کاری انجام ندهند در این حالت این آگاهی ارزش کمی خواهد داشت. 


11. در چهار سناریوی هیات بین دولی تغییر اقلیم در هر چهار سناریو وضعیت بارش در سراسر جهان آورده شده است و در شبیه سازی مشابه، وضعیت ایران هم درپژوهش های داخلی تشریح شده است در این گزارش ها به وضوح گفته شده است که تغییرات اقلیمی علاوه بر اینکه تا 2100 بخش قابل توجهی از جهان را به سمت خشکسالی می برد بخش های از جهان را با خطر سیلاب مواجهه خواهد کرد از جمله غرب و جنوب غربی ایران و شمال ایران. 

حتی به وضوح گفته شده است که اگر به سمت سناریوی سوم یا چهار حرکت کنیم گستردگی و شدت این سیل ها در این مناطق بیشتر خواهد شد.


12. این واقعیت را باید جدی گرفت که محیط زیست در ایران ظرفیت ایجاد تهدیدهای امنیتی علیه امنیت ملی را دارد. یا باید مختصات گفتمان امنیت ملی در ایران تغییر کند تا محیط زیست تهدیدی برای امنیت ملی نباشد یا باید محیط زیست را همچون سیاست و اقتصاد جدی بگیریم.


13. سیل فقط یک رخداد و حادثه ای که در دو یا سه روز رخ دهد و تمام شود نیست، گفتمان آینده پژوهی بر این باور است که این پدیده صدها پیامد داشته و خواهد داشت که در گام دوم باید این پیامدها شناسایی و مدیریت شوند. پیامدهای سیل از حادثه سیل بسیار مهمتر هستند این پیامدها زنجیروار به همدیگر مرتبط هستند و با تقدم و تاخر خاصی رخ داده و حلقه های بازخوردی بسیاری تولید می کنند که هر کدام از این پیامدها می توانند غافلگیری ایجاد کنند. 


13. "تنبلی ساختاری" و "تن پروری سیستمی" نوع خاصی از غافلگیری را به همراه دارد بنام "غافلگیری احمقانه" که مهمترین ویژگی این غافلگیری بی نظمی و هرج و مرج است. اجازه ندهیم بیش از این گرفتار چنین وضعیتی شویم. 


14. فراموش نکنیم که همواره و بویژه در شرایط سخت نیازمند پیش بینی، آینده نگری، پیامد پژوهی، بدیل اندیشی، یافتن مسیرهای جدیدتر، خلاقیت و نوآوری هستیم. حتی برای جمع کردن گل و لای.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۸ ، ۱۹:۱۱
خلیل غلام نیا
جمعه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۸، ۰۷:۰۸ ب.ظ

معرفی مهم‌ترین پایگاه‌های علمی اینترنتی

معرفی مهم‌ترین پایگاه‌های علمی اینترنتی


پایگاه‌های علمی مبتنی بر وب امروزه سرویس‌های قدرتمندی را به کاربران ارائه می‌دهند که شامل مقالات علمی، فهرست نشریات، مقاله کنفرانس‌های بین‌المللی و دیگر محتواهای علمی و پژوهشی می‌شود




 🔸Elsevier: http://www.elsevier.com الزویر


🔸 Springer: https://springer.com/ اشپرینگر


🔸 Wiley: https://onlinelibrary.wiley.com/ وایلی


🔸 Cabi: https://www.cabi.org/ کابی


🔸 Ebsco: https://www.ebsco.com/ ابسکو


🔸 IEEE: https://www.ieee.org/ آی تریپل ای

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۸ ، ۱۹:۰۸
خلیل غلام نیا